You can build with us!
You can build with us!

De declaratie is afgerond in HelloFlex, maar wordt niet geüpdatet in FlexService. Wat nu?

HelloFlex Learnings geeft het antwoord op de meest gestelde vragen

Declaratie wordt niet geüpdatet in FlexService

Het kan voorkomen dat de declaratie na afronding in HelloFlex niet bijgewerkt wordt in FlexService. Meestal vertaalt zich dit naar een status die in FlexService op ‘Opgeslagen Extern’ of ‘Ingediend Extern’ blijft staan, waar je zou verwachten dat hij status ‘Te verwerken’ krijgt.

Dit kan meerdere oorzaken hebben:

1. De declaratie bevat blokkerende inhoud.

Sommige componenten zijn voorzien van een minimum- en maximumwaarde (denk hierbij bijvoorbeeld aan reserveringen en vergoedingen). Als in HelloFlex een bedrag wordt ingevuld dat die waardes overschrijdt, zal bij de import in FlexService een blokkade plaatsvinden.
Je kan dit controleren door in FlexService in module ‘Import’ te zoeken naar tabblad Declaratie. Onderaan de pagina die naar voren komt zie je ‘Status: Ingelezen’. Verander deze naar ‘Status: Fout’ en je ziet een overzicht van alle binnengekomen foutregels vanuit HelloFlex.
Het is een vrij technisch overzicht. Mocht je er niet wijzer uit worden, neem dan contact op met HelloFlex Support.

2. Het signaal vanuit HelloFlex naar FlexService is niet aangekomen.

Het kan natuurlijk simpelweg het geval zijn dat er wegens een verbindingsprobleem (het blijft ten slotte technologie) geen synchronisatie heeft plaatsgevonden.
Ben je bekend met de functionaliteit van de module ‘Connect’ in HelloFlex, verwerk het bericht daar dan opnieuw.
Ben je niet bekend met de functionaliteit van de module ‘Connect’ in HelloFlex, neem dan contact op met HelloFlex Support om het bericht opnieuw te laten verwerken.

Was dit het antwoord op je vraag?