You can build with us!
You can build with us!

Een snelle check of je overal het juiste minimum loon in de contracten hebt staan

HelloFlex Learnings geeft het antwoord op de meest gestelde vragen

Heb je overal het juiste minimum loon in de contracten staan?

Per komende 1 juli zijn er nieuwe minimum lonen, en is bovendien de leeftijd waarop het reguliere loon geldt verlaagd van 22 naar 21 jaar. Zie ook https://www.flexnieuws.nl/nieuws/arbeidsrecht/minimumloon-2019-juli/

Een snelle controle of je bij alle contracten inderdaad het minimum loon per 1-7-2019 hebt staan is te doen met module Proces, tab Massamutatie.

Het voert wat ver om de volledige functionaliteit van de Massamutatie hier uit te leggen, maar deze controle is heel snel in een paar stappen uit te voeren. Het werkt als volgt: 

Ga naar module Proces, tab Massamutatie. Voer bij Selectiesoort “Contract” in en bij Geldig op datum “01-07-2019”. Ga daarna naar tab Mutatie in het midden van je scherm.

Vul in tab Mutatie bij Soort mutatie “verhogen tot minimumloon” in, bij Tarief bij loonmutatie “Houd tarief gelijk (pas marge aan)”, bij Ingangsdatum “01-07-2019” en bij Status na mutatie “Gewijzigd”. Klik daarna op Selecteren en dan op Testen.

In het onderste deel van het scherm staan nu de resultaten. Het kan zijn dat een of meer regels een selectie-vink hebben, ten teken dat het betreffende contract inderdaad een loon heeft wat na 1-7 niet meer voldoet aan de voorwaarden van het minimum loon.

 

Er is een snelle manier om die regels naar voren te halen, dan hoef je niet door de hele lijst te scrollen. Als je met je muis in het vak “Selecteren” gaat staan staat er rechts bovenin een klein filterteken.

Klik daar op, dan wordt de waarde “False” getoond en eventueel “True”. Als de waarde True in de lijst staat dan betekent dat er inderdaad contracten zijn die onder het minimumloon zitten. Selecteer de vink voor “True”.

Nu worden alle contracten getoond waar nog werk aan de winkel is!

Was dit het antwoord op je vraag?