You can build with us!
You can build with us!

Hoe koppel ik een gebruiker aan meerdere afdelingen in HelloFlex?

HelloFlex Learnings geeft het antwoord op de meest gestelde vragen

Gebruiker koppelen aan meerdere afdelingen

Als een gebruiker (denk aan een contactpersoon van de klant of een eigen bureaumedewerker) toegang moet hebben tot meerdere afdelingen/vestigingen, dan is dat in HelloFlex eenvoudig te regelen.

Als je in de module ‘Gebruikers’ (onder Admin) op het groene rondje met het witte plusje (rechts bovenin) klikt, dan opent de Wizard om een gebruiker uit te nodigen.

Kies op de eerste pagina voor ‘Opdrachtgever’ (of in geval van een bureaumedewerker voor ‘Bureau’) en selecteer de afdeling/vestiging waar het om gaat.

Klik op Volgende en selecteer bij stap 2 de gebruiker waar het om gaat. Is de gebruiker niet te selecteren? Dan is het niet mogelijk om deze uit te nodigen voor de betreffende afdeling/vestiging. Dit kan te maken hebben met het feit dat de gebruiker al staat ingedeeld op een overkoepelend orgaan en dus al geautoriseerd is om de afdeling/vestiging waarop je hem uitnodigt te zien.

Bij de volgende stap kan je ervoor kiezen om de toegang van de gebruiker aan te passen op de afdeling/vestiging waarop je hem uitnodigt (denk hierbij aan een situatie waarin de gebruiker bij afdeling A alleen contracten mag goedkeuren en bij afdeling B ook de declaraties mag goedkeuren).

Rond de laatste stap af en je gebruiker staat nu uitgenodigd op de afdeling/vestiging. Je hebt als het ware een kopie van het bestaande account gemaakt.

Let op! Maak dus geen nieuwe gebruiker aan in FlexService. Hiermee maak je geen kopie van de bestaande gebruiker (zoals hierboven beschreven), maar maak je een hele nieuwe gebruiker aan. Dat betekent dat daar ook een nieuw (uniek) e-mailadres en wachtwoord voor nodig is.

Was dit het antwoord op je vraag?