You can build with us!
You can build with us!

Standaard CAO invullen

 De keuze van de juiste CAO bij het maken van een contract is erg belangrijk; de elementen van de inlenersbeloning worden op deze keuze gebaseerd.

Zou je per ongeluk de verkeerde CAO kiezen dan klopt waarschijnlijk het loon, de toeslaguren, de overuren, ADV percentage etc niet.

Om het jezelf makkelijk te maken kun je de keuze van de CAO in de contractwizard sturen. In FlexService zijn drie instellingen die dit regelen.

Enerzijds is er de instelling in de Administrator die aangeeft welke CAO’s gekozen kunnen worden in de contractwizard. Zijn dat alle actieve CAO’s zoals aangegeven in module Regeling, of enkel die CAO’s die zijn aangegeven bij de klantrelatie.

De instelling zit in de Administrator, Instelling, Modules FlexService, Contract, Actie Nieuw contract aanmaken, Nieuw contract alleen CAO’s als opgegeven bij Klantrelatie.

Als je er voor kiest om enkel de CAO’s te laten kiezen die genoteerd zijn bij de klantrelatie (en dat is een heel verstandige keuze), zet die instelling dan pas aan nadat je alle actieve klanten na bent gegaan. Immers, als er geen CAO bij de klantrelatie staat aangegeven, en je stelt de instelling in dat enkel de CAO’s van de klant kunnen worden geselecteerd, dan kun je geen contacten meer maken bij die klant.

En dat brengt ons bij de tweede instelling, en dat zijn de CAO’s bij een klantrelatie. In module Klantrelatie, tab Stamgegeven kun je in onderstaand veld vastleggen welke CAO(‘s) van toepassing zijn.

Meestal zal dat er maar één zijn, maar heel soms zijn er meerdere van toepassing.

Als er één CAO van toepassing is, dan is het handig om die CAO ook in te vullen bij Standaard regeling. Dat is de derde instelling die handig is bij het werken met CAO’s.

Bij het maken van het contract bij die betreffende klant wordt de standaard regeling al automatisch ingevuld, dat scheelt weer tijd bij het maken van contracten!

Was dit het antwoord op je vraag?