You can build with us!
You can build with us!

Standaard pensioenregeling

Bij het maken van een contract waarop verloond wordt moet je in de laatste stap van de wizard aangeven welk pensioenfonds van toepassing is.

Het gaat dan om deze keuze die hieronder staat.

FlexService houdt zelf al rekening met de referteperiode bij de StiPP, dat betekent dat je bij kandidaten die onder de StiPP vallen gelijk al vanaf dag 1 de StiPP als pensioenfonds opgeeft. Je hoeft dus zelf niet in de gaten te houden wanneer er 26 weken gewerkt zijn, FlexService past zelf na 26 gewerkte weken automatisch het StiPP basispensioen toe.

Als de CAO die van toepassing is de code 10 heeft (Bouw) dan wordt ook BPF Bouw als keuze getoond.

Als je ZZP’ers of ingeleende kandidaten verloond heeft de keuze die je maakt geen effect; in het componentmodel voor Inleen-Doorleen en ZZP zitten geen pensioencomponenten waardoor er nooit pensioen berekend wordt.

Kortom, als je geen kandidaten in de Bouw verloond kan het handig zijn om een Standaard pensioenregeling aan te geven. Feitelijk is dan namelijk altijd de StiPP van toepassing. Door deze keuze standaard al te laten invullen maak je minder snel een verkeerde keuze en het scheelt je per contract weer een paar muisklikjes.

De standaard pensioenregeling kun je instellen per Bureau, in tab Instelling, veld “Pensioenfonds (standaard)”.

Was dit het antwoord op je vraag?