You can build with us!
You can build with us!

Uitbetalen reserveringen na 6 weken

Het verdient een aanbeveling om het uitbetalen van reserveringen bij einde-dienst gestructureerd op te pakken.

We zien nog wel eens dat er een einde-dienst procedure is waarbij medewerkers op de vestigingen handmatig de opname van de reserveringen verzorgen. Er is dan geen centrale controle of dat ook wel altijd netjes gedaan wordt op zes weken na het einde van de dienst.

In FlexService is in de module Proces, tab ReserveringUitbetalen, een handig overzicht te vinden waarmee direct zichtbaar is welke reserveringen uitbetaald moeten worden. Hieronder een voorbeeld van dit scherm in een testomgeving. De situatie die hier te zien is mag in praktijk normaal niet voorkomen*: er staan nog reserveringen open van kandidaten die al langer dan 6 weken geleden voor het laatst gewerkt hebben.

Tip: controleer (mocht dit scherm niet wekelijks gebruikt worden; om te controleren of er nog reserveringen uitbetaald moeten worden) eens op de eigen database of alle reserveringen tijdig uitbetaald zijn.

Bij het openen van dit scherm klik je op de knop “Weken geleden” om alle kandidaten te zien. Door op de kolom “Weken geleden” te sorteren is snel zichtbaar of er kandidaten zijn meerveringen die al 6 weken of langer niet gewerkt hebben.

Om uit te betalen: selecteer een of meerdere regels en klik op “Selectie uitbetalen”. Selecteer in de pop-up die dan volgt alle reserveringen die mogen worden uitbetaald en klik op OK. Voor alle geselecteerde regels wordt nu een declaratie aangemaakt waarin de geselecteerde reserveringen uitbetaald worden.

 

*Er zijn binnen de CAO uitzonderingen mogelijk waarbij schriftelijk overeengekomen wordt met de kandidaat dat reserveringen langer vastgehouden worden

Was dit het antwoord op je vraag?